A ma már négy pilléren álló vállalatcsoport alapjait Lovászi Tibor rakta le a rendszerváltás kezdetén, amikor egyéni vállalkozóként megalapította a Colibri Nagykereskedést. Mára már a gazdasági forma illetve a főtevékenységi kör az édesség nagykereskedelem is -változott, átalakult és bővült.

A Colibri 90 Kft. az ezredfordulóra az édesség mellett a vegyipari termékek, illatszerek, valamint a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmazása is felkerült a nagykereskedés termék kínálatára. Napjainkra már az alapvető élelmiszer termékcsoport széles választékával bővült kínálatunk kiskereskedelmi partnereink legnagyobb megelégedésére.

A tulajdonos a dinamikus fejlődés érdekében szemináriumok, kiállítások állandó résztvevője, ahol az információgyűjtés és új kapcsolatok kiépítése mellett, figyel a piac elvárásaira és igényeire is.

Ennek eredményeként a Colibri 90 Kft. fejleszteni kezdte import tevékenységét, előbb az Európai Unión belül, majd fokozatosan az Unión kívüli gyártók termékeit kezdte el forgalmazni kizárólag hazai kiskereskedelmi partnerei részére.

Belföldi partnerei a független kiskereskedelmi hálózatokhoz nem tartozó vállalkozások illetve a nagy hazai élelmiszer—Reál—CBA --láncok üzletei.

A belföldi értékesítés erősödése növekedése mellett, a vállalat export tevékenysége is kezd fellendülni köszönhetően a mind szélesedő kapcsolati tőke megerősödésének.

A Cég fejlődése és árbevételének dinamikus növekedése arra a jól megfontolt elhatározásra juttatta a tulajdonosokat, hogy a vállalkozás tevékenységi köreit megosztva, a költséghatékonyság figyelembe vételével átláthatóbbá kell tenniük.

Három új Cég alakult a Colibri Family Kft, amely a belföldi kistételű darabos, a Groomi Trade Kft a belföldi és export nagytételű raklapos értékesítést, valamint az Origo Vagyonkezelő Kft, ami a Colibri 90 Kft volt eszközeit, raktár és iroda helyiségeit adja bérbe a Cégcsoporton belül.

Az Origo Vagyonkezelő Kft egy 2650 négyzetméter alapterületű raktárbázist biztosít a Cégcsoportba tartozó kereskedelmi egységeknek Szegeden a Vásárhelyi Pál út 3-5 szám alatt.

Itt található meg a Colibri Family Kft, amely 1.000 négyzetméteres C+C raktáráruházával, részben fedett ingyenes parkolási lehetőséggel várja kiskereskedelmi partnereit, akik több mint 4.500 féle árucikkből tudnak a helyszínen vásárolni.

A Cégcsoport távlati céljai között szerepel, hogy élelmiszergyártással, csomagolással valamint egyéb kereskedelmi szolgáltatással erősítse pozícióját a hazai piacon.